BLOG

HOE MAAK JE EEN THUIS NA EEN VERHUIS?

Van een huis je thuis maken. Nestelen. 🥰
Hoe maak je na een verhuis een gezellige thuis?

Als je een woning koopt, bouwt of verbouwt, dan kijk je uit naar de verhuisdag.
Al je pijlen zijn gericht op de verhuis, je piekt naar die ene datum. Maar na een piek, komt soms een dal.
Want wat we regelmatig te horen krijgen is:

  • Het huis voelt niet aan als ’ons huis’?
  • Waarom voelen we er ons niet thuis?


Er zijn volgens ons een aantal elementen die van belang zijn in het creëren van een thuis. Een thuisgevoel zit namelijk niet in gouden kranen en peperdure lampen.    We geven je onze Studio Nest interieurtips.

TIP 1

Een interieur geeft je verschillende prikkels, het gaat niet enkel om wat je ziet.
Begrijp welke prikkels je eventueel storen na je verhuis en stuur bij waar nodig. Dit heeft een enorm effect op je thuisgevoel.

Horen. Zien. Ruiken. Voelen.

👂Zorg voor een goede akoestiek in je woning. Klinkt je woning misschien wat ‘hard’ in bepaalde ruimtes? Slechte akoestiek kan je thuisgevoel belemmeren.

👀 Maak je interieur persoonlijk, leuk om naar te kijken. Zorg voor de juiste verlichting in huis. Omring je met spullen die je gelukkig maken. Kies een ondersteunend kleurenpalet en maak visueel contrast. Kleuren hebben namelijk ook een enorm effect op je gemoed.

👃 Geur in huis. Verlucht je ruimtes, zet elke dag je raam eventjes open. Vermijd muffe en onaangename geuren in huis. Geurkaarsen, luchtzuiveraars en zelfs bepaalde huiskamerplanten helpen om specifieke geuren tegen te gaan.

🖐 Kies meubels en interieurspullen die aangenaam voelen. Zachte, gezellige texturen. Kussens in verschillende vormen en soorten. Vlot en makkelijk te onderhouden tafelblad. Huiselijke hangplantjes. Houten vloeren, etc.
’t Zijn allemaal elementen die je huis gezelliger doen aanvoelen.  Verder is ook ergonomie hier een interessante factor. Zorg voor de juiste tafelhoogte en stoelen die ergonomisch comfortabel aanvoelen.

TIP 2

Minimalisme in je spullen.🙏
Zet je woning niet overvol en zorg voor voldoende circulatie-ruimte.  Het gaat niet om hoeveel spullen je hebt, maar welke waarde je eraan hecht.
Spullen die geen betekenis of waarde hebben, moet je niet mee verhuizen.  Alles wat je bezit, vraagt energie. Omring je in je interieur met positieve energie.  Selecteer, doneer en recycleer je interieurspullen voor de verhuis.

Er is zo’n leuke quote die het perfect samenvat: 
‘Cozy minimalism is about simply having enough. Not too much, not too little. Exactly the right amount to keep you happy and comfortable.’

TIP 3

Start nieuwe gewoontes in huis. 🙌
Een nieuw huis is een perfecte aanzet tot nieuwe huisgewoontes. Van een tasje thee drinken in je favoriete stoel aan ’t raam tot mediteren in een gezellig hoekje. Een nieuw huis is een nieuw begin.

TIP 4

Moodboard. Maak een inspiratiebord. ✂️
Vind je het moeilijk om van je huis een thuis te maken? Maak het dan visueel. Een moodboard van leuke inspiratiebeelden, favoriete kleuren en zelfs van nieuwe gewoontes waarmee je wil starten. Een moodboard zal je helpen om een visie te bepalen en interieurknopen door te hakken.

👈 Terug naar blog


Zin om iets meer te weten te komen over onze visie? Lees er hier alles over.