BLOG

WELKE KLEUR WIT OP JE MUUR?

In welke kleur schilder ik mijn muren? Wit? 😅

Het is een veel voorkomende vraag onder onze Studio Nest klanten, dus laat ons het eens hebben over de basiskleur op uw muren.
Er zijn dus veel verschillende soorten wit, en zeg maar ‘basiskleur’ in plaats van wit. Dat dekt de lading beter.
Kies voor een neutrale basiskleur, maar met een ondertoon die matcht met de blijvende elementen (vloeren, ramen, etc).

Als je gaat communiceren over kleur, in de verfwinkel of tegen diegene die de schilderwerken gaat uitvoeren, dan doe je dat best in herkenbare taal, zoals NCS kleurcodes of RAL kleuren. Met HEX codes, pantone of RGB kleurcodes lukt dit niet, of ’t is toch zeker niet helder genoeg qua kleur-communicatie. Ze zijn leuk voor op je (digitaal) inspiratie bord of om een sfeer te bepalen, maar dezelfde exacte kleur krijg je dus niet zo te zien op je muur.😉

Zowel NCS kleuren als RAL kleuren zijn universele kleurcodes, ze zijn dus niet gebonden aan een bepaald verfmerk.
Ook ecologische en duurzame verven kunnen gemengd worden aan de hand van een NCS kleurcode.

Bij Studio Nest werken we graag met NSC kleuren. We combineren tijdens een kleuradvies onze kleurenwaaier met een kleurenatlas en grotere stalen. Bij het kiezen van een basiskleur is het vooral belangrijk om de kleurstalen te bekijken op een groter staal bij je thuis. Maar we geven graag ter info onze favoriete NCS  basiskleuren mee:

S 0500-N

S 1000-N

S 1002-Y50R

S 1002-R50B

S 1002-Y

Als je gaat (of laat) schilderen en je wil goed onderbouwd advies van een interieurarchitect, dan komen we graag bij je thuis langs.
Kleuren ter plaatse kiezen én tegelijk ook rekening houden met de rest van interieur. Als je zelf gaat schilderen, geven we je graag praktische tips over de verschillende soorten verf. Wil je graag schilderen met leemverf of kalkverf? Ook hiervan hebben wij grote, handige kleurstalen.

👈 Terug naar blog

Neem zeker contact op als je graag meer informatie wil.